Бившият футболист на националния отбор на България и Астън Вила Стилиян Петров, който е част от щаба на Димитър Бербатов, публикува интересна таблица във Facebook, която обобщава управлението на Борислав Михайлов начело на БФС в три точки.

Михайлов е начело на централата от 17 години, като Петров определя работата му като „Свободно падане в класацията, няма големи финали и повече възможности, но повече провали“.

Ето какво илюстрира таблицата:

„Нашият футбол при Михайлов

17 години лидерство на Михайлов

1. Свободно падане в класацията: Михайлов наследява 39-о място в световната ранглиста на ФИФА и наблюдава спада до 73-о днес. Сред държавите над България са Мали, Катар, Буркина Фасо, Северна Македония, Исландия, Ямайка, Конго ДР, ОАЕ, Черна гора, Кабо Верде, Ирак и Саудитска Арабия.

2. Няма големи финали: Преди Михайлов България се класираше за големи финали средно на малко повече от всеки 4 години, за да не успее да се класира в продължение на почти две десетилетия.

3. Повече възможности, но повече провали: Откакто Михайлов пое поста, Европейското предложи 8 допълнителни места от 2016г. насам, а за Световното първенство през 2022г. имаше допълнителни 14 меса“.

Стилиян Петров: Време е да бъдем мъже и да бъдем смели (ВИДЕО)

Бербатов: Поставям си четворка, не трябва да се делим на сини и червени

Йордан Лечков след решението на СГС: Поне 7 години ще се влачат нещата в съдилищата

Удар по БФС: Съдът отмени решенията от Конгреса през октомври

Съдът откри 90 нередовни делегата на Конгреса, има и от топ клубовете

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS