Има реален риск Ювентус да бъде изваден от Шампионската лига и от всички турнири на УЕФА. Това беше потвърдено от клуба в последния му документ от 240 страници, който очертава финансовото състояние на клуба за финансовата година, приключваща на 30 юни 2022 г. Докладът показва всички възможни сценарии, включително най-лошия. Това включва възможността за "изключване или ограничаване на достъпа до спортните състезания на УЕФА" поради спорове, свързани с опита за създаване на Суперлигата, но също и поради неспазване на изискванията за финансов феърплей. В целия доклад се споменава и разследването, което УЕФА започна на 1 декември.

По същия начин потенциалните рискове трябва да бъдат докладвани, за да се информират акционерите и пазара. Клубът обаче подчертава, че остава "убеден, че са действали в съответствие със законите и разпоредбите".

Органът за финансовия контрол на УЕФА все още чака досието от прокуратурата в Торино, за да получи ясна картина на ситуацията. Ако се целят доказателства, то ще бъдат чрез т.нар "черни плащания" крият по-големи дългове и по този начин цялостното заобикаляне на финансовия феърплей, което прави реален риска от изключване от европейските клубни турнири, пише "Gazzetta dello Sport". Надеждите на "бианконерите" са да бъдат наказани само с глоба, въпреки че тя ще бъде сериозна.

Смята се, че обвиненията, които Ювентус трябва да се опита да отхвърли, са фалшифициране на финансови отчети чрез фиктивен капитал от печалби и тайни плащания на заплати на играчи по време на пандемията от коронавирус, когато беше официално обявено, че футболистите са се съгласили да се откажат от четири месечни възнаграждения. Заради тези обвинения целият борд на директорите подаде оставка.

Коригираните финансови отчети на Ювентус са точни, но има забележки по заплатите за COVID-периода

Калчополи 2.0

Официалният финансов отчет: Ювентус на минус от 239 милиона евро

Аниели може да бъде осъден на 12 години затвор

17 играчи и 60 милиона замесени в разследването на Юве

УЕФА започна разследване срещу Ювентус

В Италия: Заповеди за ареста на Аниели и Паратичи?

Проблемите на Ювентус започнаха от Кристиано Роналдо

Италианската футболна федерация започна финансово разследване на Ювентус за нерегламентирани заплати

Дел Пиеро и Киелини влизат в новата управа на Ювентус

В Италия разкриха кой ще е новият президент на Ювентус

Трус в Юве: Аниели и членовете на борда на директорите подадоха оставки

Аниели с дълго послание към служителите на Юве след оставките

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS