В Англия усилено заговориха за срещи на неутрален терен

| Англия

Неутралните стадиони остават единствената опция през клубовете от английската Висша лига, за да се доиграе сезонът изцяло. Максимум 10 стадиона ще бъдат използвани, когато се поднови кампанията и да се изиграят оставащите 92 срещи. Клубовете ще възобновят надпреварата, когато е безопасно за здравето. Всичко това стана ясно след срещата при закрити врата между министърът на културата Оливър Даудън, медицински експерти от спортни организации, правителството на страната и представители на футбола, ръгби съюза, крикета и различни спортни личности.

По-конкретни дати за завръщането на футбола в Англия не бяха посочени. Ще има допълнително срещи, за да се намери най-подходящия начин за рестарт, се казва в съобщение от лигата.

Планът в Англия: Рестарт на сезона в началото на юни

Английските клубове купуват специални машини за тестване на Covid-19

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още