Въпросителни и около Australian Open 2021

| Тенис | Емил Евтимов

Според мнозина експерти тенисът ще е сред последните спортове, които ще се завърнат към големите си състезания. Причината е, че много състезатели от различни държави трябва да сменят различни локации, което изглежда трудно постижимо в настоящата ситуация.

Любопитно: Australian Open има застраховка за пандемия, но тя изтича след 3 месеца

Сезонът бе спрян в началото на март, а тепърва се очаква да стане ясно, дали ще бъде подновен през август. Ролан Гарос бе изместен за септември, а все още не е ясна съдбата и на US Open.

В крайна сметка е възможно да се окаже, че Australian Open ще бъде единственият проведен турнир от Големия шлем през 2020-а. Само че според президентът на Тенис Австралия Крейг Тайли провеждането на турнира в Мелбърн в началото на 2021-а изобщо не е сигурно.

По програма Australian Open е през януари, но Тайли е сигурен, че дори и да се проведе, то коронавирусът ще засегне и тази надпревара. „Най-лошият сценарий е без Australian Open”, заяви Тайли. „Към този момент най-добрият ни сценарий е да имаме Australian Open с играчи, които можем да доведем тук с преминаване на карантина и единствено австралийски фенове.“

Магията, наречена Уимбълдън

БФТ пред dsport: Отлагането на Олимпиадата ни дава повече шансове за квоти, турнири най-рано през август

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още