Любопитно: Australian Open има застраховка за пандемия, но тя изтича след 3 месеца

dsport.bg

Заради пандемията от коронавирус Уимбълдън няма да се проведе за първи път от Втората световна война насам. Организаторите на най-известния тенис турнир в света обаче получиха много поздравления затова, че в застраховката си са включили клауза за пандемия, което ще донесе на турнира компенсация от 141 милиона долара.

Първоначално се смяташе, че това е единственият турнир от Големия шлем с подобна застраховка, но президентът на „Тенис Австралия“ Крейг Тайли разкри, че всъщност и Australian Open има застраховка за пандемия. Проблемът обаче е, че въпросната застраховка изтича след три месеца и не покрива изданието на турнира през 2021-а, което в настоящата ситуация се счита под въпрос.

Тайли уточни, че е в преговори за подновяване на застраховката, но с оглед на ситуацията в света в момента, то удължаването на клаузата за пандемия ще струва доста на австралийците, ако изобщо застрахователната компания се съгласи да я включи!

„Имахме пълна застраховка и застраховка за пандемия. Имаме два вида застраховка – имаме резервен фонд и застраховка отгоре на това“, обясни Тайли.

„Но сега сме в преговори със същия застраховател. И е интересно. Защото застрахователите трябва да вземат решение – ще застраховат ли срещу пандемия. Може би сега е добър момент да го правят, защото светът ще бъде готов за следваща, ако изобщо има такава – шансът това да се случи е доста малък.“

Australian Open се готви за издание без фенове, може да гледаме тенис през декември

От “Тенис Австралия“ вече подготвят различни сценарии за провеждане на турнира в началото на 2021-а като не изключват възможността това да се случи без зрители по трибуните.

И тенисът се пренася от кортовете във виртуалния свят

Анди Мъри имал съмнение, че е изкарал коронавирус

9 правила при рестарт на тениса в Италия

Тенисът май се завръща под формата на независими турнири

Големите трима в тениса предложиха план за помощ на по-ниско ранкираните

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още