Петър Величков даде ексклузивно интервю пред Дарик радио и dsport, в което отхвърли информациите, че в екипа на Димитър Бербатов има раздор във връзка с отделянето на Георги Градев от него и кандидатирането му за президент на Българския футболен съюз.

„Първо, няма вътрешно разцепление. Аз смятам, че Бербатов го каза, аз като участник в този екип мога да кажа, че Жоро Градев беше в екипа, даде онова, което можеше да даде. Изненада ни с това, че иска да се занимава с някакъв по-важен проект. Ние очаквахме, че става въпрос за шаха, където той влезе и моментално започна някакви действия. Аз бях учуден от това, че той реши да се кандидатира за президент на футболния съюз. Той също е радетел за това, това ръководство на БФС да бъде свалено. Цялата държава го иска. Той има свои идеи за това, че е решил да се кандидатира, това негово право трябва да бъде уважено. В крайна сметка клубовете са тези, които ще решат. Не мисля, че става въпрос за разцепление и за драми, които трябва да се правят от това нещо. Всеки един екип е жив организъм, идват хора, отиват си, на тяхно място идват нови. Не търся драма от това нещо“, каза Величков за ситуацията с Градев.

„Оставете Градев, оставете дори Конгреса, друга е темата. Аз ви казах – цялото общество трябва да защити Касабов и да се противопостави на този план, Касабов да бъде сменян и статуквото на Михайлов да бъде възстановявано. Това е. Докато тези хора са там, има ли някой от тях вписан, те ще имат интерес този Конгрес да бъде обжалван и няколко години решенията да не могат да влязат в сила. Това е темата в момента, това е дневният ред на обществото. Конгресът идва на малко по-късен етап“, призова членът на екипа на Димитър Бербатов.

„Не, казвам ви, отивате твърде далеч. Екипът е здрав и сплотен. Екипът уважи желанието на Георги Градев. Дали тогава той е имал такъв план и просто е казал, че ще се занимава с шах и така, нямам представа. Всеки е свободен да процедира както намери за добре и в крайна сметка не, не се опасявам за нещо подобно, напротив – екипът е по-сплотен, никога не е имало разцепление вътре. Имало е спорове, имало е различни гледни точки, но това е напълно нормално. Всички гледаме напред и се надяваме тази криза да бъде преодоляна и живот и здраве с останалите кандидат-президенти да се срещнем на един нормален, честен, прозрачен Конгрес“, каза Величков за ситуацията в екипа на Димитър Бербатов.

„За мен е изключително важно дали отново Михайлов лично или човекът Костадинов, свързан с него, тази акция, която те предприемат, този преврат, който се опитват да изпълнят, дали ще успее, или не. Ако успее, ми е трудно да прогнозирам, ако не успее, смятам, че е напълно възможност на Конгреса футболната централа да има ново ръководство“, завърши Петър Величков.

Величков към БФС: Шайка, банда извън закона, това ли са? Очакват Касабов да не спазва закона, не ги е срам

Величков предупреди пред Дарик: Задава се скандален преврат в БФС, искат да махнат Касабов!

Прекратиха едно от делата срещу вписването на Касабов

Касабов пред Дарик: Конгресът не е заблуда, не сме се бавили нарочно с Търговския регистър

Проверка на dsport: Кой крив и кой прав - Лечков или Касабов?

Йордан Лечков: Няма решение на Изпълкома Михаил Касабов да бъде вписван като президент

Касабов за жалбите пред Дарик: Странна ми е метаморфозата на моите колеги от Изпълкома на БФС!

Въпреки жалбите, Търговският регистър вписа Касабов

Циркът е пълен: От БФС продължават да заливат съда с жалби

Екипът на Бербатов: Най-скептичните ни опасения се сбъдват

Петър Величков: БФС отново заблуждава с груби лъжи, планът им е ясен

БФС: Никъде няма изискване Михаил Касабов да бъде вписан в Търговския регистър

Емо Костадинов, шефът на аматьорите и Аргира с жалби в съда срещу вписването на Касабов

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS