Александър Везенков бе избран за "Спортист номер 1" на България за 2023 г., след като получи 1 009 точки от българските спортни журналисти. Той бе избран и за "Спортист номер 1" на феновете.

Александър Везенков е Спортист №1 на България за втора поредна година!

През миналата година Везенков стана MVP на редовния сезон на Евролигата, а след това стигна и до НБА, след като подписа договор със Сакраменто Кингс.

“Искам да благодаря на всички журналисти, които гласуваха за мен, както и на хората, които ме подкрепиха. Спортист на годината е едно голямо признание, една сбъдната мечта, която ме кара да работя още по-здраво, за да да оправдая всички тези очаквания на хората, които вярват в мен. Искам да благодаря на моето семейство, винаги са до мен в най-тежките, в най-хубавите моменти. 2023 г. за мен беше една уникална година с много успехи, с много титли, в личен, в професионален аспект и се надявам 2024 да е още по-успешна и най-вече с много здраве и късмет. Искам да честитя на всички спортисти, които попаднаха в 10-ката, да им пожелая здраве, късмет, много успехи през новата година. Нека новата година да бъде много успешна за българския спорт”, сподели Везенков.

“Искам да кажа максимата каква е. Труд, търпение, любов към близки и към баскетбола. Тази награда е прекрасна, но също и задължаваща”, каза Георги Глушков.

Йоана Илиева: Искам да покоря върха на Световната ранглиста и Олимпийския връх (ВИДЕО)

Алберт Попов: Смятам, че е въпрос на време да повторим това от предходната година (ВИДЕО)

Треньор №1 на България за 2023г. е Николай Вакареев

Националният отбор по шахмат за жени е ''Отбор на годината''

Християн Стоянов е „Спортист с увреждания на България“

Обявиха класирането от 11-о до 20-о място в Спортист на годината

Класиране до 21-о място в ''Спортист на годината''

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS