Националният отбор на България по шахмат за жени бе избран безапелационно от спортните журналисти за "Отбор на годината" за 2023 година с 940 точки.

Националният ни тим, в състав Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева, Белослава Кръстева и Гергана Пейчева, стана Европейски шампион в Будва.

На второ място остана националният ансамбъл по художествена гимнастика, който получи 50 точки, а третото място бе разделено от Лудогорец и националния отбор за мъже до 21 години по волейбол, които получиха по 20 точки.

"Изключително благодарни сме за тази награда. Благодаря на всички хора, които застанаха зад нас. Благодарение на отбора, отборния дух, треньора, ако го нямаше Петър, този успех нямаше да бъде постигнат", каза Виктория Радева.

"Това беше първа Европейска титла в историята на България. След дългогодишно отсъствие от Европейската шахматна сцена, се радваме, че се завърнахме с гръм и трясък. Радвам се, че този успех беше страхотно отразен по медиите и се радваме, че толкова много хора го оценяват. Тази година е Олимпийска година, освен в Париж, и в Унгария, където е шахматната Олимпиада и се надяваме успехът от Будва да се повтори и там", добави Нургюл Салимова.

Александър Везенков е Спортист №1 на България за втора поредна година!

Йоана Илиева: Искам да покоря върха на Световната ранглиста и Олимпийския връх (ВИДЕО)

Везенков: ''Спортист на годината'' е едно голямо признание, една сбъдната мечта

Алберт Попов: Смятам, че е въпрос на време да повторим това от предходната година (ВИДЕО)

Треньор №1 на България за 2023г. е Николай Вакареев

Националният отбор по шахмат за жени е ''Отбор на годината''

Християн Стоянов е „Спортист с увреждания на България“

Обявиха класирането от 11-о до 20-о място в Спортист на годината

Класиране до 21-о място в ''Спортист на годината''

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS