Звездата от Черна гора Никола Вучевич, който бе свободен агент, подписа нов договор с Чикаго Булс, като ще получи 60 милиона долара за срок от 3 години. „По време на престоя си в Чикаго Никола доказа, че е специален играч както на, така и извън терена", заяви изпълнителният вицепрезидент на Булс Артурас Карнисовас.

„Той се представи на високо ниво, откакто го привлякохме и ще остане неразделна част от нашата основа за напред. Никола има желание да направи всичко, което се иска от него, за да ни помогне да спечелим, като същевременно е и утвърден ветеран лидер за отбора ни, което го прави ценен компонент за целите на нашата организация. Той е безупречен професионалист и страхотен съотборник, който играе голяма роля в превръщането ни в привлекателни дестинация за други играчи. Ние сме развълнувани, че той продължава да бъде част от Булс“, завърши функционерът.

32-годишният Вучевич участва във всичките 82 мача през миналия сезон, за първи път не пропусна двубой в един сезон през 12-годишната си кариера. Той отбеляза средно 17,6 точки и 11 борби на мач.

„Откакто пристигнах в Чикаго, всички в клуба бяха невероятно гостоприемни за семейството ми и мен. Мотивиран съм повече от всякога постигнем общите си цели като екип", заяви Вучевич относно оставането си във Ветровития град.

Олимпиакос развързва кесията, за да задържи Везенков в Европа

Росен Барчовски за Везенков и притесненията му преди старта на евроквалификациите

От руския затвор до "All Star" за шест месеца

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS