Dsport ви запознава с поредната любопитна личност. Става дума за мароканеца Халид Бендера, който е живял 17 години в България. Той е стоматолог, живее и работи в Казабланка.

1500 x 50 лв. всеки ден до края на Световното първенство по футбол

Халид показа местно кафене, в което хората се бяха събрали за първия мач на Мароко на Мондиал 2022 срещу вицешампиона Хърватия.

Халид Бендера сподели и любопитни неща за себе си, несвързани със Световното първенство. Той призна, че е фен на ЦСКА, а българският клубен футбол отстъпва на мароканския.

„В Мароко няма организирани фен зони. По-нататък ще се организира. Първият мач още не са. Ако направим мач като Саудитска Арабия, сигурно ще има“, започна Халид.

„Честно казано очаквам Мароко да бие. Имаме сплотен силен отбор с добър треньор, който е млад и също е второ поколение роден в чужбина“, продължи той.

„Вахид Халилходжич (треньорът, който класира Мароко на Световното, но беше освободен) не се разбираше много добре със звездите. Държеше се все едно на инат. Когато имаш двама-трима звезди в отбора, трябва някак си да им угодиш. Не можеш да кажеш на инат, че няма да дадеш капитанската лента на Меси и да си лишиш отбора от такъв играч. Така стана с Хаким Зиеш. Почти една година заради него не успя да играе в отбора. Климатът в отбора беше малко напрегнат. Само за Световното се говори в Мароко. Има много мароканци в Катар. Ще бъде пълен стадиона с наша агитка, ще е в помощ на отбора“.

„Около 17 години съм живял в България. Цесекар съм. Напоследък все по-малко ги следя. За съжаление, нивото на българският футбол е много ниско. В Мароко нивото е по-високо. Има футбол. Един от най-добрите в Африка е любимият ми отбор – Раджа. Ходя все по-рядко на мачове. Зъболекар съм Казабланка. Хванахте ме с престилката, преоблякох се и се включих да ви покажа атмосферата преди мача“, каза още пред dsport мароканецът, живял дълго време в България.

Efbet Мондиал - след фиаското на Меси и Аржентина

Работници продължават да работят в жегите в Катар по 14 часа дневно

Люка Ернандес ще се подложи на операция, аут до края на сезона

От семейния бизнес със сладкиши до най-добрия вратар на Мексико

Дългите продължения! Бута ли ФИФА мачовете към 60 минути чисто игрово време?

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!