Световното в Катар вече е в разгара си, като въпреки съмненията, че някои държави може да бойкотират форума, това не се случи и мачовете тръгнаха нормално.

Световното е за ВСЕКИ! 1500 x 50 лв. Всеки ден до края на Мондиала

В същото време, целият останал свят е вперил погледите си към Катар, където се водят битките от Световното първенство. Интересното е, че мачовете от Мондиала се излъчват от една-единствена севернокорейска телевизия (KCTV), която обаче ги излъчва по пиратски метод и зрителите могат да наблюдават само с атмосфера от стадиона. Телевизията взима сигнал от друга верига, която дава мача без коментар и корейците записват мачовете с коментар, закриват логото на канала, откъдето са ги взели, със свой и така ги излъчват.

Въпросната севернокорейска медия обаче не може да скрива логата на големите компании, които се рекламират по време на Световното. Това са компании като „McDonald’s“, „Coca-Cola“, „Kia“, „Visa“, „Adidas“ и други официални спонсори на Световното първенство.

Селекцията на Северна Корея за последно игра на Световното в Южна Африка през 2010 г., а през 1966 г., когато страната играе за пръв път на световни футболни финали, тимът стига до четвъртфинал. Към момента страната е на 112-о място в ранглистата на ФИФА.

В една от най-населената държава в света – Индия, хората отново трябва да наблюдават Мондиала по телевизията. Страната никога не е участвала на Мондиала. Затова пък грандовете, които играят в Катар, имат множество привърженици в Индия.

Не само това, но и се стигна до жестоко сбиване между индийски фенове на Бразилия и Аржентина в дните преди Мондиала. Това се е случило на гробище в град Керала, като в социалните мрежи се появиха видеа от това сбиване. На тях се вижда и един фен на Португалия, който е влязъл в мелето между фенове с аржентински и бразилски фланелки.

В Китай също вълненията около Световното е огромно. Заради мерките срещу коронавируса, на хората не им се разрешава да правят големи събирания, за да наблюдават мачовете.

Телевизията, която дава срещите, е „CCTV“. В нея непрестанно се изтъква факта, че в Катар са представени множество китайски продукти.

Китайците опитаха да вдигнат нивото на местното си първенство, инвестирайки огромни суми пари в местния футбол, но страната продължава да не успява да се класира на Мондиали.

Макар във война, в Украйна също намират време да гледат Световното. Страната загуби на плейофите от Уелс и така остана извън 32-ата отбора на най-големия футболен форум. Евентуално участие на турнира се очакваше да вдигне духа на украйинската нация.

Проблемите с гледането на мачовете идват от честото спиране на електрозахранването заради руските атаки по различни цели в станата. Въпреки това, хората се събират, за да гледат мачовете, използвайки генератори за ток.

В другата държава, участваща във войната в Украйна – Русия, трябваше да се примирят, че тимът им няма да бъде допуснат до участие на Мондиала и трябва да играе приятелски мачове с бившите съветски републики Узбекистан, Таджикистан или Киргизстан.

Въпреки това, Русия има своя връзка на Мондиала в Катар. Това е футболистът на Камерун Гаел Ондуа, който е израстнал в Русия, където е работил в посолството на африканската страна.

Самият Ондуа изтъкна ролята на Русия за живота му: „Русия в моят дом, така че аз също я представлявам и ще го правя завинаги“. Камерунецът дори излезе за мача срещу Швейццария с бутонки, на които бе руският флаг.

Изобщо, по целият свят се вълнуват от Световното и макар в много държави да имат проблеми, те намират начин да покажат отдадеността си към футбол и към мачовете от най-големия футболен форум на планетата, които се играят в Катар.

Когато ''Лъвовете от Теранга'' напуснаха Мондиала заради лошо поведение

Как българите шокират съперници и фенове на Световните първенства само с имената си

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!