Част от футболистите в националния отбор на Германия не са били съгласни с това да запушват устите си с ръка преди първия мач на Световното първенство в Катар срещу Япония и това е внесло напрежение още преди старта на турнира. Тази информация, изнесена от медиите Германия, бе потвърдена от футболния директор на местната федерация Оливер Бирхоф.

Бонуси за Световно! 1500 х 50 лв. Всеки ден и 500 лв. Cashback

Германците загубиха с 1:2 от Япония и това в крайна сметка им коства отпадане от световното първенство още в груповата фаза за втори пореден път. Преди двубоя обаче всички 11 титуляри сложиха ръка на устите си в знак на протест срещу забраната на организаторите на капитанската лента "One Love" в подкрепа на ЛГБТ-общността.

От Германската футболна федерация заявиха тогава, че това не е политически знак, а послание в защита на човешките права. Идеята за него е дошла от играчите в отбора, но не всички са били ОК с плана, твърди „Fox Sports“.

"Според наши източници не всички играчи в националния отбор са подкрепяли знака със запушването на устите преди мача с Япония, тъй като са смятали, че това ще внесе допълнително напрежение в тима", каза телевизионната водеща Естер Седлачек, докато интервюира Оливер Бирхоф.

"Без съмнение можеше да се справим с тази ситуация по-добре. Дали това бе решаващо за елиминацията ни, това е друг въпрос", отговори бившият германски национал.

"Разочарованието е огромно и ядът на хората се усеща. След като изгледах и трите мача мога да кажа, че продължаването напред бе изцяло по възможностите ни. Но всичко тръгна надолу още от първия мач, което ме дразни най-много. Контролирахме мача с Япония с изключение на последните 20 минути и това се оказа решаващо. Всички сме в една лодка. Не е въпросът кого да обвиним. Играчите дадоха всичко от себе си. Но трябва да осъзнаем, че това не бе достатъчно", завърши Бирхоф.

Бирхоф ще бъде изкупителната жертва за Германия

Ханзи Флик след провала на Бундестима: Не знам дали ще остана

Една легенда си тръгва: Томас Мюлер се оттегли от националния отбор

Ще застигне ли италианската прокоба Германия?

Нетрадиционният избор на един традиционен отбор – защо Германия играе в бяло?

Германският кошмар продължава: за второ поредно Световно ‘’бундестима’’ отпада в групите

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!