Селекционерът Златко Далич заяви, че Хърватия няма намерение да се прибира толкова рано вкъщи. „Шахматистите“ се изправят срещу Италия в Лайпциг в решителен мач за продължаване към елиминационната фаза на Евро 2024. Според Далич за тима му предстои исторически мач срещу „адзурите“.

„Предстои ни още един исторически мач. Готови сме, всички са здрави освен Вида. Наясно сме със ситуацията, за нас фазата на елиминациите дойде по-рано. нтересуваме се само от победата, нищо друго не ни интересува, всичко останало ни изпраща у дома. Не бихме искали да се прибираме толкова рано. В първите два мача не постигнахме необходимия резултат, но в третия трябва“, започна Далич.

Спалети: Срещу Хърватия може би ще играем по-грозно, но ни трябва ефективност

Настоящите европейски шампиони са в по-добра позиция от хърватите. След първите два кръга те имат три точки, а селекцията на Далич само с една. Хърватия беше в същата ситуация на последното Европейско, когато също имаше една точка след първите два кръга, а в последния кръг победи Шотландия.

„Натискът е по-голям, искаме да минем групата. Напрежението е заради резултата. 100 000 фенове ни следват из Германия, но това не трябва да ни спира, трябва да покажем характер. Да покажем истинското си лице, когато е най-трудно. Не трябва да влизаме в мача с отрицателни чувства, това променя всичко“, категоричен е Далич.

Италианците се нуждаят от точка за класиране напред, а срещу Далич е Лучано Спалети, когото италианците наричат ​​„краля на тактиката“.

Всички сценарии за елиминациите на Евро 2024

„Оценявам Спалети и неговите резултати и трофеи. Той беше шампион с Наполи, има още страхотни резултати. Италианците са известни със своята тактика, имат нужда от една точка. Наясно сме с това, трябва да сме готови на всичко, трябва да сме търпеливи, да не влизаме в проблеми, да не бъдем нервни“, посочи хърватският стратег.

„Това, което показаха италианците срещу Испания не беше истинското им лице. Испания доминираше, това поражение ще мобилизира още повече Италия. Не очаквам италианците да променят много тактиката си, може би само няколко футболисти. Важно е ние да играем добре. Наясно сме колко струва Италия“, каза още Далич.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS