Националният селекционер на България Красимир Балъков и неговите думи, че не е чул расистки скандирания по време на евроквалификацията с Англия са основна тема на английския печат. Изданието „StokeonTrent“ определя като шокиращ коментара на Балъков.

Акцентът попада върху българския селекционер и неговото изказване на пресконференцията след мача.

„Защо трябва да благодарим на българския треньор след срама от расизма, насочен към футболистите на Англия“, гласи заглавието на вестника.

„Чутото и видяното снощи, след докосване на топката от Тайрън Мингс, а да не говорим и за лицата от расистката трибуна бяха неприятни дори и пред телевизора в хола. Но почти толкова шокиращи, като от трибуната бяха и коментарите на селекционера на България Красимир Балъков. Той заяви, че не е чул абсолютно никакви скандирания за расизъм и обърна монетата в негова полза, като заяви ,че английските фенове са освирквали България по време на химна.

Невероятно! В студената светлина на деня, благодарим г-н Балъков. Благодарим ти ,че озаряваш със своята светлина нагласите на хората и авторитета на България.

Всички от УЕФА и ФИФА стигнаха до този извод, виждайки подобни коментари, но за това вече не могат да пренебрегнат проблема и да приемат, че в България ще бъде въведен ред.

За да се оправят нещата, явно трябват сериозни санкции и наказания в противен случаи не виждаме как ситуацията ще се промени и подобри .

Балъков ни каза, без съмнение, че България има огромен проблем и би предпочел да зарови главата си в пясъка.

Във футбола има много грешки , но що се отнася до расизма, ние в цивилизования свят имаме много да се гордеем в днешно време. Сега е време в този цивилизован свят да се обърне внимание на футболна йерархия в България и не само с частично закриване на стадиона и дребна глоба. Време е да ги заплашвате с пълно изгонване от Световните Купи и Европейските първенства.

И благодарим отново, г-н Балаков. Без значение дали сте направили на света страхотна услуга“, се казва в материала на английското издание.

Бойко Борисов призова Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката

Премиерът поиска оставката на Борислав Михайлов

България гледа дъното отдолу! (видеоанализ и оценки)

Англичаните показаха откъде дойдоха расистките скандирания

Боби Михайлов не изгледа до край резила

Красен Кралев се изниза от "Васил Левски" 10 минути преди края

Феновете поискаха оставка от Балъков, обидни думи към Боби Михайлов

Йордан Лечков: Разочарование е да се концентрираме върху расизма

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS