Бербатов: Отново съдът трябва да гарантира, че волята на клубовете ще бъде спазена

dsport.bg

Димитър Бербатов и екипът му излязоха с позиция след пресконференцията на президента на БФС Борислав Михайлов във вторник. Според екипа на Бербатов отново на ход, най-вероятно, пак ще бъде съдът, който веднъж задължи БФС да свика конгрес по искане на клубовете. "Сценарият се повтаря и отново съдът трябва да гарантира, че волята на клубовете ще бъде спазена. А на конгреса всичко ще бъде в ръцете на клубовете – те трябва да решат съдбата на българския футбол, а не еквилибристи, борещи се за оцеляване, и индивиди, принадлежащи към миналото."

Публикуваме позицията на Бербатов без редакторска намеса:

Нищо ново под слънцето – БФС игнорира искането на 280 клуба редовният конгрес на 18 март 2022 г. да бъде изборен и да премине по конкретен дневен ред.

Когато искаш да заблудиш, казваш нещо невярно, отказваш да отговаряш на въпроси и сменяш темата. Точно това направи Борислав Михайлов на пресконференцията на БФС, след заседанието на Изпълнителния комитет. Дали е казал цялата истина на членовете на Изпълнителния комитет, или и тях е подвел, както се опита да направи с журналистите, няма как да знаем, но ето и самата истина.

Редовният конгрес на БФС е свикан и регистриран в Търговския регистър за 18 март 2022 г. Според дневния ред този конгрес е изборен. За да бъдат обаче сигурни клубовете, че непосредствено преди конгреса този дневен ред няма да бъде променен от Изпълнителния комитет на БФС и точките, свързани с избора на ново ръководство да изчезнат, те се организираха и събраха подписка за това.

Клубовете поискаха свикването на конгрес, позовавайки се на Устава на футболния съюз по дневен ред, повтарящ дневния ред на свикания вече конгрес, но допълнен с още няколко съществени точки. Точно в това се състои лъжата на БФС, а именно – че дневният ред е един и същ.

Това, което е ясно, е, че има насрочен конгрес и по думите на Михайлов – той ще е изборен! Остава да разберем дали ще остане такъв, или от БФС пак ще излъжат и най-нагло ще го променят пред очите на цялата футболна общественост.

Не може БФС да си позволява да лъже своите членове, които са нито толкова глупави, за каквито ги мислят, нито толкова уплашени, колкото са били досега. Другата част от истината е, че мобилизацията за събиране на контрадекларации е пълна и продължава.

Апелираме към клубовете, желаещи промяната да бъде факт: Не се подвеждайте по нелепи заплахи, нямащи нищо общо с Устава на БФС и Закона!

И се запитайте – щом ще има изборен конгрес, по думите на Михайлов, тогава – защо ви карат да подписвате контрадекларации? Дали не го правят, за да могат чрез заплахи да провалят вече събраните по устав подписи от поне една трета от клубовете-членове на БФС, и след това вече да могат спокойно да променят дневния ред на вписания конгрес, и той да не бъде изборен?!

Както казахме, на ход, най-вероятно, пак ще бъде съдът, който веднъж задължи БФС да свика конгрес по искане на клубовете. Сценарият се повтаря и отново съдът трябва да гарантира, че волята на клубовете ще бъде спазена. А на конгреса всичко ще бъде в ръцете на клубовете – те трябва да решат съдбата на българския футбол, а не еквилибристи, борещи се за оцеляване, и индивиди, принадлежащи към миналото.

 Бъдещето е Промяната. Промяната е тук!

Петър Величков: Михайлов пропусна, че по дневния ред на клубовете, искащи изборен Конгрес има допълнителни точки

Изборен Конгрес на 18 март, но не заради подписката на клубовете 

Боби Михайлов: Нека престанем с фалшивите новини

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ