Световният №1 в тениса Новак Джокович използва социалните мрежи, за да внесе повече яснота около казуса с положителния му резултат за коронавирус, който той е дал на 16 декември. Той обясни какво точно се е случило в средата на въпросния месец, както и да се извини за пореден път за грешката на екипа му при подаването на документите за влизане в Австралия. Сърбинът допълни, че да играе на Australian Open за него винаго е било чест и привилегия.

"Искам да подчертая, че се постарах да осигуря безопасността на всички и проведох своевременно тестове. Присъствах на баскетболен мач в Белград на 14 декември, след което стана известно, че у редица хора е бил установен COVID-19. Нямах симптоми, но на 16-ти си направих бърз антигенен тест, който беше отрицателен. Въпреки това си направих и PCR тест".

"На следващия ден посетих мероприятие в Белград, за да наградя деца, като преди това си направих нов антигенен тест, който беше отрицателен. Нямах никакви симптоми, чувствах се добре. Не получих резултата за положителен PCR тест до края на събитието. На следващия ден, 18 декември, бях в своя тенис център в Белград, за да изпълня ангажимент към френското издание L’Equipe. Отмених всичките си останали ангажименти. Спазвах социална дистанция и мерки, като свалих маската си единствено за фотосесията". 

Джокович направи втора тренировка в Мелбърн, Мъри иска отговори

"На връщане към дома ми след интервюто, за да се изолирам за определения период, си дадох сметка, че съм направил грешка. Трябвало е да откажа този ангажимент".

"Що се отнася до декларацията ми за пътуване, тя бе подадена от отбора ми от мое име. Същото казах и на властите, когато пристигнах в Австрелия. Моят агент се извини за административната грешка, която е допусната - отметнато е грешно квадратче относно мои пътувания преди пристигането ми в страната. Това е човешка грешка и със сигурност не е нарочна".. 

"Живеем в трудни времена на глобална пандемия и понякога възникват такива грешки. Предоставихме допълнителна информация на правителството на Австралия. Повече няма да коментирам нищо по темата от уважение към Австралия, властите и текущата процедура. Да играя в Мелбърн за мен е винаги чест и привилегия. Просто искам възможността да играя с най-добрите пред една от най-добрите публики в света", написа той.

Подозрителен QR код, който може да отбележи бъдещето на Новак Джокович

Властите в Австралия разследват възможна лъжа от страна на Джокович

Все още няма решение за бъдещето на Джокович в Австралия

Джокович тренира в Мелбърн, благодари на съдията, спасил визата му

Съдът в Австралия отмени анулирането на визата на Джокович, сърбинът ще участва на Australian Open

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS