Клубовете могат да загубят 1/4 от тв правата, ако Ла Лига бъде прекратена

Ла Лига е много близо до временно спиране. Засега няма нищо официално, но в 13:00 часа започва среща между представителите на лигата, федерацията и асоциацията на футболистите в Испания. Очаква се те да се съобразят с препоръката, която ще им бъде дадена от Министерството на здравеопазването. Клубовете са в постоянен контакт с Ла Лига и много вече очакват първенството в Испания да бъде отложено. 

Отложиха финала за Купата на Краля

Големият проблем се крие в телевизионните права, тъй като клубовете могат да загубят до една четвърт от подписаното. Ла Лига търси решения и компенсации за подписаните договори. 

Шефът на Примера: Ако правителството каже, ще спрем първенството

Очакванията са първенството да бъде отложено с 15 дни, в които да бъде обсъждано и взето най-адекватното решение. Всички нагласи са първенството изобщо да не завърши и да бъде прекратено след тези своеобразни две седмици карантина.

Все по-силни гласове в Испания за спирането на Примера и Сегунда дивисион 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още