Лечков: Аз съм временно изпълняващ длъжността президент на БФС

dsport.bg

Йордан Лечков заяви, че в момента той е временно изпълняващ длъжността президент на БФС. Той отново каза, че не е подавал оставка и не е отказвал да заеме поста на Боби Михайлов на Изпълкома преди месец, въпреки че няколко от колегите му казаха това, а това бе съобщено и на сайта на централата.

"Няма нещо нередно. Действам по устав. Искам категорично да заявя, че не съм подал оставка, аз съм първи вицепрезидент на БФС. Ние сме повече международна организация, отколкото национална - БФС. 14 години съм първи вицепрезидент, неслучайно съм избран от президента за такъв. И продължавам да бъда, така че документите аз ги разписвам. Да речем, че аз съм временно изпълняващ длъжността президен на БФС", заяви Лечков пред bTV.

По повод дадената от него жалба в съда относно вписването в търговския регистър на Михаил Касабов като временен президент на БФС, сливналията каза: "Предприел съм действия, които са по закон. Неприятното е, че пак коментираме странични неща, а футболът остава на заден план", заяви той.

"Аз никога не съм имал амбиции да бъда президент на БФС. Това ясно ли е? Разбрахте ли ме? Ако от моята уста е излязло "конгрес" или "оставка", веднага се хвърлям пред някоя кола. Имам карти, които ще използвам, когато се наложи. Казах ви - има си ред, по който се боря", продължи Лечков. Той отказа да разкрие, който е взел решението Михаил Касабов да е временен президент на БФС и това да е вписано в търговския регистър: "Без коментар".

"Не се крия. Нищо не премълчавам. Готов съм и на полиграф да застана, ако е необходимо", продължи Лечков. "Не искам да коментирам Венци Стефанов. За него или добро, или нищо".

"Да, чуваме се с Боби Михайлов. И се виждаме. На него му предстои операция на коляното. Аз го карам", добави Лечков. "Ако някой иска да има Конгрес, има си ред, 1/3 oт клубовете трябва да го поискат", каза Лечков. 

"Някои документи в БФС аз ги подписвам. Първи вицепрезидент съм все пак. За другите подписи не отговарям. Каквото е необходимо - го подписвам. Много искате да знаете! Достатъчно ви казах! Това, което зависи от мен, аз го подписвам", добави Лечков.

Що се отнася до психоложките в националния отбор, Лечков заяви: "Това беше желание на г-н Балъков, но е старо, от преди 3 месеца". 

Дерменджиев: Сравнително добро ниво, можеше дори да отбележим гол

Йордан Лечков: Да сте чули да говоря за Конгрес? Бърза работа нямаме

Михаил Касабов: Нямам проблеми с Лечков, питайте него за жалбата му

Газихме в калта на дъното и срещу Парагвай 

Касабов пас: Не знам дали мога да насроча Изпълком

Лечков с контра - внесе жалба срещу Касабов

Последно 10! Михаил Касабов е президент на БФС

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още