Лечков се оттеглил от поста общински съветник на Сливен

dsport.bg

Йордан Лечков е подал оставка като общински съветник на Сливен, информира bTV. Самият той потвърди информацията, но не споделя мотивите за своето решение.

„Защо трябва да имам мотиви? Мисля, че съм дал достатъчно на града, имам други приоритети“, заяви Лечков.

Той не даде ясен отговор дали въпросните приоритети са свързани с БФС и отрече да има връзка с разследването на bTV, в което бе разкрито как са се харчили държавни средства за детско-юношески футбол.

Припомняме, че Лечков подаде жалба срещу Михаил Касабов, който бе вписан като временен президент на Български футболен съюз, защото по устав първият вицепрезидент трябва да изпълнява тази роля до края на мандата. Именно Лечков бе първи вицепрезидент.

Лечков: Ще ръководя БФС до края на мандата, който иска друго, да следва закона

Лечков: Аз съм временно изпълняващ длъжността президент на БФС

На 28 ноември той бе освободен от тази длъжност и мястото му бе заето от Емил Костадинов.

Лечков вече не е вицепрезидент на БФС, Костадинов го сменя

От 2003 година до 2011 Лечков е кмет на Сливен, има два мандата като общински съветник зад гърба си. На последните местни избори бе един от кандидат-кметовете на града, но не успя да ги спечели.

Лечков за dsport и Дарик: Уж нищо не е наред в българския футбол, пък толкова апетити за президент

Лечков с контра - внесе жалба срещу Касабов

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още