Михайлов: Знам, че не се радвате, но изборът е ясен – аз съм президент (ВИДЕО)

dsport.bg

Борислав Михайлов даде пресконференция, след като беше преизбран за пети президентски мандат начело на БФС. Той беше категоричен, че е спечелил вота честно и не следва да има балотаж. Бившият национален вратар сподели, че ще направи много промени в Българския футболен съюз, които вече са започнали.

„Аз не мога да ви разяснявам. Знам, че не се радвате, но аз съм избран президент. Не трябва да се отива на балотаж. Уставът някои хора си го интерпретират както искат и няма да коментирам техни изявления. Имаха възможност да говорят шест месеца и днес“, започна Михайлов.  

„Изборът е ясен. Делегатите се прибраха, аз съм президент. Който не му харесва… Дори да бях с 300 гласа избран пак щеше да е същото, така че по-интересни въпроси“, категоричен беше той.  

„За първи път и нашите гости от УЕФА и ФИФА казаха, че такъв конгрес толкова демократичен не са присъствали никога през живота си. Своеволието, което имаха хора на Бербатов, без да са делегати. Всичко беше дадено, за да се види в края на краищата, че изборът е чист. Аз ви казвам. Всеки може да оспорва решението. За мен е важно, че за пети път ме избират за президент. Няма никакво значение дали е с 80% или е с десет гласа. Аз съм много щастлив. Въпреки всички атаки срещу мене и кампанията на Бербатов от 6 месеца. Другите кандидати имаха 15 дена, както е по устав. Аз съм горд от днешния избор на делегатите“, продължи Михайлов.  

„Никакво медийно затъмнение и никъде по света не се излъчва пряко в залата на журналистите звук. Има картина. Никой не е казал да спира картината. Това не пречи. Вие се заяждате. Не говорете за технически проблеми. Не съм отговорен за тях, ако е имало такива“.

„Дълги години бях извън играта. Цялата тази агресивна кампания по всички медии до последния момент. Всякакви неща се мятаха в публичното пространство. Огромни лъжи, недоказани. Абсолютно недостойно е. Много съм щастлив, че все пак делегатите с целия стрес, който им бе причинен, ме избраха. За мен е много важно, че хората ме избраха. Мнозинството вярва на мен и аз ще докажа, че не съм ги подвел“.

„Попитайте президентите какво съм направил п овреме на мандатите. Ще направя много промени. Тези, които днес са били изплашени или не са гласували за мен, достатъчно гласуваха за мен да бъда избран за пети път. Конгрес сигурно ще има, но няма да бъде изборен и не се знае кога ще бъде. Имаше голям натиск да има извънреден конгрес. Имахме късмет, че от други ден се спират подобни мероприятия. Ако ги бяха спрели преди два дни какво щяхме да правим. Перфектно организиран конгрес по време на пандемия“.

„Изпълкомът е представителната част. Повечето хора там помагат със своите контакти и авторитет. Много малко от тях работят оперативно. Ще има големи проблеми в администрацията, в двете централи на София, по областите, както и промените, които съм казал в интервютата – в треньорската школа и т.н. Ще има големи промени, ще видите“.

„Аз започнах промените още докато пречеха да бъда вписан. На всички нива във футболния съюз са важни. Ще ги разберете промените. Сега не мога да кажа кой ден и с кои промени ще започнем“.

„Костваше ни време най-вече нерви. Как да кажа – изпитах своето търпение. Очевидно съм много търпелив и дипломатичен щом успях да преглътна всичко, което се изговори за мен и днес отново да ме изберат пред всички вас и всички гости ,които управляват европейския и световен футбол. Отново ви казвам, че съм горд и с това завършвам, защото имаме и мач“, каза още Борислав Михайлов. 

Ясен е Изпълкомът – Стефан Апостолов, Вальо Михов и Атанас Караиванов отпаднаха

Голяма драма: Борислав Михайлов остава президент на БФС, изпревари Бербатов с 11 гласа, 1 глас не стигна до балотаж

Първите думи на Борислав Михайлов след преизбирането му за президент (ВИДЕО)

Бербатов: Ще оспорваме в съда, не сме се отказали (ВИДЕО)

Уставът на БФС е ясен: Решенията на конгреса се вземат с мнозинство от ПРИСЪСТВАЩИТЕ делегати

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още