Обявява се голяма промяна във футбола

dsport.bg

Органът, който отговаря за правилата на футболната игра, IFAB, ще обсъди една голяма промяна. Често чуваме, че във футбола има проблем със загубата на активно игрово време, сега британският "Times" посочва, че ще бъдат разгледани три предложения.

Първото е увеличаването на продълженията, нещо, което вече видяхме на Световното първенство в Катар.

Второто предложение е да се подобрят сегашните правила, така че да не се губи толкова много игрово време, а третото се откроява като най-реалистично – спиране на времето, когато топката не е в игра.

В подкрепа на това предложение се изказа и вицепрезидентът на Арсенал Дейвид Дийн.

Както пишат медиите на Острова, готви се революция във футбола, готвят се радикални промени във футболните правила. Целта е ясна, играта да стане по-ефективна.

Органът, отговарящ за промените във футболната игра, възнамерява да предложи няколко значителни промени. И една от тях, и то най-значимата, е спирането на времето при смени, при контузии, дузпи, както и при ВАР – прегледи.

Напоследък съдиите дават много голямо допълнително време на мачовете, особено това се видя на Световното в Катар, но и това не е достатъчно.

Както беше съобщено, днес IFAB ще има среща, след която ще излезе с няколко варианта или предложения. Ясно е обаче, че трябва да минат поне две години, докато тези нови правила бъдат официално приложени.

Дългите продължения! Бута ли ФИФА мачовете към 60 минути чисто игрово време?

Чистото игрово време в България – минус 6 минути от топ първенствата

Чистото игрово време... или какво ще означават 60-минутни мачове!

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ