Павел Колев: За да съществува Левски, са необходими минимум 1,5 млн. лева на месец

Стефан Стоянов Стефан Стоянов

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев застана пред медиите след срещата между Васил Божков, Димитър Ганев и Георги Попов с фенове на "сините". Той заяви, че основната тема на разговора по-скоро е била да се организира технически колко запалянковци и как фракциите ще бъдат представяни на срещата с премиера Бойко Борисов.

"Не очаквайте да изнасям диалози. Феновете имаха време да помислят след срещата, която проведохме в неделя. Събрахме се да кажат какво мислят по въпроса. Междувременно излезе информация, че ще има среща на феновете с Бойко Борисов. На тази среща вероятно ще се случат повечето неща. Тук по-скоро имаше организационни въпроси, колко хора ще влязат и как ще бъдат представяне. Беше поискано от мен да информирам с документи Тръст "Синя България" за финансовото състояние на клуба, за да не остават голи думи. Те са запознати и те ще са медиатор, за да може всички феновете да имат достъп до финансовото състояние", каза Колев.

Той коментира и въпроса дали Левски има средства да съществува без финансовата подкрепа на Васил Божков.

"Към днешна дата санитарният минимум Левски да съществува е не по-малко 1 550 000 лв. Това е сума, в която не се включва покриването на стари задължения, ако не се обслужват задълженията към НАП и не се правят инвестиции в инфраструктура и трансфери. Това е абсолютен санитарен минимум", каза Колев. Шефът на Левски заяви, че няма притеснения за финансирането в краткосрочен план. "Клубът функционира абсолютно нормално. Ние си работим по стратегията, която сме начертали и спортно-технически и административно. Ако бъде взето друго решение ще бъдем информиране и ще променяме цели и задачи. В момента клубът функционира абсолютно нормално, няма поводи за притеснение", допълни Колев.

На срещата не се е коментирала нова такава между феновете и Васил Божков.

Васил Божков: Ако одържавят лотарията, не мога да помагам на Левски

Две фирми съдят Левски за над 6 милиона лева

Шеф на "сините": Левскарската общност се обединява за добруването на клуба

Хиндлиян: Бойко Борисов ще бъде информиран какво мисли левскарската общност

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още