Тити Папазов потвърди намерението си да оглави БФБаскетбол

Ирина Русева Ирина Русева

Старши треньорът и президент на баскетболния Левски Константин Папазов говори специално пред Дарик радио и dsport. Той заяви, че сега неговата задача и на Митко Ангелов е да успокоят баскетболистите на Левски за продължаване на полуфиналната серия срещу Балкан след ненормалната обстановка, в която беше тимът в последните дни.

Тити Папазов обяви, че неговите играчи са шампиони по морал и окачестви като "недостойно" поведението на съперника.

Той е амбициран да оглави федерацията по баскетбол и заяви, че подкрепата на клубовете зад него е достатъчна за сериозна победа на този фронт.

„Изключително съм удовлетворен, защото Левски беше сам срещу всички. Трябва да благодарим на хората от Арбитражната комисия. Не се страха да защитят своите началници. Може би не съм точен, но тези, които са ги поканили в комисията. Да обориш решение на федерацията, иска стопроцентови аргументи. Аз искам да благодаря и на Глушков нищо, че не си говоря с него от няколко дена. Той гарантира, че по никакъв начин Арбитражната комисия няма да се влияе. Радвам се, че въпреки всички предприети действия, хората от комисията взеха категорично най-доброто решение. Има ясни правила и приказка, която казва, че който другиму гроб копае, сам пада в него. В създаването на тази форсмажорна ситуация се действаше неадекватно и БФБаскетбол защитаваше само собственици си интереси. Вече става много интересно. Поисках им оставката и тези, които бяха облагодетелствани от решението на федерацията – БК Балкан, сега и те искат оставката на Елеонора Рангелова. Как става това? До вчера беше много добра, днес искат оставката ѝ. Но това е България. Българският баскетбол е това, което се случва в нашата родина. Нищо не се е променило. Българите заслужаваме съдбата си. Ние сме готови за 48 часа да се обърнем на 180 градуса“, каза Тити Папазов.

„В развита европейска държава федерацията щеше да плаща страхотни неустойки. Аз не съм този, който ще желае лошото на федерацията. Не защото вярвам, че аз ще управлявам в най-скоро време. Дори не всички клубове, които ми се обадиха след пресконференцията да ме подкрепят, ще имам достатъчно голяма победа, която да не създава този дискомфорт, който беше създаден. Обявих много отдавна, че играчите на Левски са шампиони по морал. Тези медали им закачих аз. Те са ми спечелили сърцето завинаги. Със сигурност тренировъчният процес, който се води в момента, е на 100%. Нито за момент не са губили вяра. Аз смятам, че не трябва да ги мотивиран, трябва само да ги успокоя. Ние сме по-добри в дълбочината на състава. Единствено трябва да направя, заедно с Митко Ангелов, да създам спокойствие. Те са преамбицирани. Доказателство за нашата огромна амбиция е недостойното смятам, за да не ползвам по-тежки квалификации, поведени на нашия съперник“, добави той.

Балкан ще доиграе серията с Левски, но сезира ФИБА (ВИДЕО)

Арбитражната комисия отмени наказанието на Левски, 1/2-финалната серия с Балкан продължава

Мениджърът на НБЛ напуска заради скандала с Левски

Георги Глушков: Щеше да е уникална трагедия, ако първенството бе завършило нелегално

Тити Папазов за скандала с БК Левски: Вината трябва да се раздели с БФБаскетбол

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още