Валери Симеонов: Държавата няма да допусне ликвидирането на Левски

dsport.bg

Валери Симеонов, който внесе в парламента предложението за промени в Закона за хазарта, коментира пред журналисти горещата тема от последните дни и кризисната ситуация, която промените могат да доведат в Левски.

„Първо, не е ясно какъв е размерът на спонсорството по отношение на Левски. На думите на основния спонсор не мога да вярвам. Има доста разминавания в цифрите, които той споменава, както и неговите представители и глашатаи. Говори се, че „Национална лотария“ е внесла за 2019 г. 70 млн. лв. такси, справката на Комисията по хазарта е, че са внесли 19,7 млн. лв."

Божков: Аз помолих да ми дадат Левски, за да го спася

„За мен трябва да се постави под съмнение всяко изявление по въпроса за спонсорирането на Левски, дали е толкова значимо и дали то определя съществуването на отбора“, каза Симеонов и увери, че държавата няма да позволи ликвидирането на „сините“.

„Държавата няма да допусне ликвидирането на един отбор. Не мога да бъде ничий инструмент, не мисля, че трябва да ви убеждаван като хора, виждайки моята биография в последните три години. Мога ли да бъда инструмент на някой друг? На Бойко Борисов или на някой друг? Смятате ли, че може такъв упрек да ми бъде отправен.“

Прочетете още по темата:

Нов закон заплашва Левски с финансов колапс

Божков пред феновете: Левски го чакат тежки дни, ако мине законът за лотарията

Васил Божков: Ако няма лотария, няма да имам пари за Левски (ВИДЕО)

Васил Божков с официална позиция: Некомпетентни политици ще направят ангажиментите ми към Левски неизпълними

НКП на Левски иска среща с Бойко Борисов

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още