Парламентът прие на първо четене промените в Закона за хазарта

dsport.bg

Парламентът прие на първо четене Закона за хазарта, който предижда държавен монопол в лотарийния бизнес. Това предаде репортерът на Дарик радио Мария Папазова. 116 депутати гласуваха "за" закона, 2 против, а 68 се въздържаха. Никой от ГЕРБ, които подкрепят закона не взе думата. От ДПС също не се изказаха.

Прокуратурата влезе в офиси на Божков

От БСП се обявиха против текстовете. Според червените депутати трябва да се установи кой в държавата е позволил държавното тото и частните лотарии да плащат такси по различни ставки. Антон Кутев от червените пък видя опасен синхрон между действията на органите на реда, които влязоха в офисите на Васил Божков и разглеждането на закона.

"Не знам как постигате този синхрон, но едновременното разглеждане на законопроект, който касае интереси за милиарди и присъствието на ДАНС и слубжите, с очевидна цел арест, е действие на организирана престъпна група. Тук става въпрос за опит за отнемане на бизнеси", каза Кутев в пленарната зала.

Божков с първи коментар: Никой не ме издирва, на разположение на органите съм

Предложението за измненеие на закона е на Валери Симеонов, а с него се прекратяват лицензите на частните фирми, а лотарийните игри се дават само на държавата. Лидерът на НФСБ отрече, че става въпрос за опит за преразпределение на лотарийния бизнес.

"Съвсем наскоро се установи, че частните оператори, които извършват този тип дейност, икономисват голяма част от данъците. В много държави от Европейския съюз е наложен държавен монопол върху тези игри", обясни Симеонов.

Чуйте изказванията на Антон Кутев и Валери Симеонов в Парламента в аудиото

Бюджетна комисия даде зелена светлина на държавния монопол в хазарта

Васил Божков: Ако одържавят лотарията, не мога да помагам на Левски

Национална лотария: Потвърди се, че не сме извършвали нарушение на закона

Павел Колев: За да съществува Левски са необходими минимум 1,5 млн. лева на месец

Хиндлиян: Бойко Борисов ще бъде информиран какво мисли левскарската общ

Шеф на "сините": Левскарската общност се обединява за добруването на клуба

Бойко Борисов: Никъде в доклада на АДФИ не пише нищо за Левски (Видео)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още