Бойко Борисов: Никъде в доклада на АДФИ не пише нищо за Левски (Видео)

dsport.bg

Премиерът Бойко Борисов коментира темата с Левски на заседание на Министерския съвет. Министър-председателят бе категоричен, че никой не иска да "одържавява" или "национализира" фирмите на Васил Божков. Той обаче сподели, че ако се открият нарушения те могат да загубят лицензите си.

Васил Божков: Ако одържавят лотарията, не мога да помагам на Левски

"Създава се грешно впечатление, къде с умисъл, къде не. В публичното пространство вървят странни заключения. На бюрото ми има доклад от Агенцията за държавен и финансов контрол, който е адресиран до финансовия министър и главния прокурор. Докладът е от много страници и касае разлики в неплащане на такси за стотици милиони. Прегледах го внимателно - съдържа много фирми. Никъде в него не пише за футболен клуб Левски. Къде в доклада пише име на физическо лице или футболен клуб? Аз ще се видя с желаещите утре. Къде тук е написано нещо за Левски?. Аз съм левскар, болен левскар. За каква национализация или одържавяване става въпрос?", каза Борисов.

Две фирми съдят Левски за над 6 милиона лева

Той обясни, че проверката в Комисията по хазарта продължава на пълни обороти.

"Ако е вярно това, значи не са платени стотици милиони такси от различни дружества. И проверката в хазарта продължава. Дали е виновна Комисията и дали хора ще бъдат осъдени - ще видим. В момента всички работят на пълни обороти. Изведнъж започват някакви срещи с фенове, някакви предупреждения. За какво? Че не съм скрил доклада ли? Никой на никого не взима фирмата. Тази дейност е лицензионна. И ако някой не си е платил таксите, ще му се отнеме лиценза. Фирмата си е негова. Къде е одържавяването, къде е национализацията? Какви са тези думи? Или бизнес, през който са минали близо 3 милиарда, трябва да бъде непроверяван и да не плаща данъци или такси?! Нещо повече - той се е обвързал със закона за хазарта, както ние отдавна искаме да променим".

Павел Колев: За да съществува Левски, са необходими минимум 1,5 млн. лева на месец

"Аз съм възложил на финансовия министър и на Менда Стоянова, че ако се стигне до гласуване на мнозинството, трябва изрично да бъде вписано, че не може да се отдава на концесия, не може да се аутсорсва, не може да се преотдава. Може и трябва да бъде в забранителния списък, ако го няма. Да е абсолютно сигурно, че освен държавата, никой друг не може да се занимава с тази дейност. Защото това е второто внушение, което се опитват да го направят - едва ли не друг играч или други играчи трябва да се вкарат в този бизнес. Не!", допълни той.

Борисов също така каза, че утре ще се срещне с феновете на Левски, за да им покаже доклада. Той допълни, че никой няма право да взима на някого фирмата.

"Ако този доклад е верен, ще имат проблем много хора. Ако не е верен, няма да има от какво да се безпокоят. Ние сме изпълнили нашето задължение да се изпрати, провери и констатира. И това го правим в много фирми, компании и места. Сега му е дошло времето на тази проверка тук. По-ясно как да го кажа? Къде е свързан Левски? Левски го е имало преди мен и след мен, преди Божков и след Божков. Винаги ще го има. Къде е описан Левски? Утре ще видя феновете, ще им дам да прочетат това, което имам аз, и очаквам в скоро време прокуратурата да излезе със своите заключения. Изпълнили сме това, което сме длъжни да направим. Нищо повече. Думите "одържавяване" и "национализация" са дълбоко неверни. Никой не може да пипне на някого фирмата. Когато държавата дава лиценз на дадени фирми да управляват бизнес, те плащат такси, ако не ги плащат - се взима лиценза. Само лиценза. Нищо друго", завърши премиерът.

Хиндлиян: Бойко Борисов ще бъде информиран какво мислят феновете на Левски

Шеф на "сините": Левскарската общност се обединява за добруването на клуба

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още