Волфсбург си спази обещанието, играчите тренираха

| Германия

Волсбург проведе тренировка въпреки пандемията коронавирус. Играчите на „вълците” бяха разделени на 4 групи и проведоха двучасови занимания различните потоци. На официалния сайт на германския клуб бе съобщено, че Волфсбург е положил максимални мерки за сигурност, като на всяка врата е имало дезифектант за ръце. Самите уреди във фитнес залата пък са били на необходимите разстояния. Различните медии в Европа отбелязаха, че това е единственият клуб във водещите лиги, който поднови тренировки.

Нападателят Даниел Гинчек каза: „Очевидно е, че всеки иска да играе футбол, но сме наясно, че трябва да се адаптираме към така стеклата се обстановка. Нашата работа е да поддържаме форма, независимо дали тренираме от вкъщи или по групи, както днес. Клубът взе всички възможни предпазни мерки по отношение на хигиената. Играчите стояха на голямо разстояние. Всеки ползваше различни кърпи и постелки.”

Волфсбург подновява тренировки въпреки пандемията

Шефът на Хофе: Есента ще се предлага ваксина срещу коронавирус

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още