Боби Михайлов през 2013 година: Още един мандат и спирам!

dsport.bg

Настоящият президент на БФС и кандидат за нов такъв Борислав Михайлов е дал интересно обещание през 2013 година, което така и не е спазил, показват архивите. В ексклузивно интервю за Дарик радио Михайлов обещава да се кандидатира за последен път за президент на БФС и след това да се оттегли. Интервюто е направено на 25 юли 2013 година, а конгресът се провежда няколко месеца по-късно – на 14 февруари 2014 година. Тогава той няма реален конкурент за поста и логично печели трети мандат.

Ето какво обаче казва Михайлов няколко месеца по-рано в ефира на Дарик радио:

- Ти кандидатираш ли се твърдо за нов мандат за президент на БФС?

- Със сигурност ще се кандидатирам. Направихме много неща за осем години, които обаче много хора не ги виждат. Трябва ми още малко време да довърша всички проекти, особено тези свързани с УЕФА, за базата, за развитието на детския и женския футбол, за съдийската конвенция. Това сме го спечелили аз и моите колеги и искам да си го довърша. Така че, ако хората преценят, че искат да съм още един мандат президент на БФС, ще го правя както досега. Това обаче ще ми бъде последният мандат, защото това не ми е самоцел. Винаги съм го казвал. Аз съм отговорен човек и съм се хванал да направя нещо за българския футбол заедно с моите колеги. Ако ме изберат още веднъж ще работим заедно, но само още един мандат.

- Това е новина, категоричен си, че ако имаш още един мандат, след това се отказваш?

- Абсолютно съм категоричен! После който иска да дойде, ако има млади хора, които искат, ще им помогна, ще ги вкарам в работата, защото това не е толкова лесно и е една от най-ветровитите позиции в българския футбол.

Той обаче вече веднъж не спази поетото обещание и през 2018 година се кандидатира за четвърти мандат и спечели, а на 12 октомври ще влезе в битка за пети мандат на управление на БФС.

Димитър Бербатов призова Боби Михайлов да оттегли кандидатурата си, ако има морал

БФС опитва да попречи на делегати, критици на ръководството, да присъстват на конгреса

Разследване: Къде са 2 млн. евро от УЕФА за Националната футболна база?

Мартин Петров: Не се съмнявам, че ще се поздравим с победата

Стилиян Петров посочи интересни имена, които „агитират“ за Михайлов

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още