Още един отбор от Премиършип се обяви против неутралните стадиони

| Англия

Уотфорд се присъедини към Брайтън и Астън Вила като публично се изказа против използването на неутрални стадиони за предложения рестарт на Премиършип.

Президентът на „стършелите“ Скот Дъксбъри заяви, че това ще компрометира феърплея и спортния интегритет.

Без избор: Отборите в Англия трябва да приемат неутралните терени

В понеделник клубовете от Висшата лига ще имат среща, но на нея няма да се гласува използването на неутралните стадиони. Най-вероятно важното гласуване ще бъде направено на по-късен етап като е нужно 14 от 20 клуба да го одобрят, за да бъде прието.

До момента само въпросните три клуба са заявили своето мнение против, но се смята, че има и други, които са на такова становище.

„Разбира се, че напълно приемам, че не може да имаме фенове на стадиона. Това няма нужда да се коментира в настоящата ситуация. Но сега ни казват, че не можем да изиграем оставащите си домакински мачове на Викъридж Роуд и предимството, което това носи. Това справедливо ли е? Дали е някакво подобие на спортен интегритет? Разбира се, че не“, споделя Дъксбъри.

Клубните доктори в Англия посочиха 100 свои опасения около подновяването на футбола

Феновете ще подкрепят любимия си отбор виртуално

По принцип идеята за неутралните стадиони има за цел да избегне евентуално струпване на фенове пред стадиона, както и избягване на съоражения, които са в центъра на града.

Стадион от Премиършип стана център за коронавирус тестове

Елитен английски тим дари над 250 хил. паунда за борба с коронавируса

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още