Саутгейт: Не знам дали по-сериозно наказание за България щеше да доведе до желания ефект

dsport.bg

Гарет Саутгейт призова УЕФА да продължи да увеличава санкциите спрямо държавите, които са виновни за разпространяването на расизма, но призна, че не е сигурен дали експулсирането на България от Евро 2020 би довело до желания ефект за изкореняването на дискриминацията от играта.

БФС получи наказание от УЕФА след мача с България и евроквалификацията срещу Чехия ще се играе при затворена врата, а освен това федерацията бе глобена със 75 хиляди евро.

Саутгейт бе попитан дали неговите играчи са били подведени от наказанитето на УЕФА: „Зависи от това, което смятаме за достатъчно. В някои отношения, ако бяха изхвърлили България от Евро 2020, това също нямаше да е наказание, защото те така или иначе няма да се класират. Добре, може да имат възможност от плейофите.“

„В главата ми е как капитанът Ивелин Попов, който беше толкова смел и отиде при собствените си феновете. Той беше толкова смел да стори това. Мисля, че е изключително похвален акт. Дали бих искал да го видя наказан? Със сигурност не, а на стадиона имаше и множество деца, които искаха да се снимат с нашите играчи, така че се сприятелихме с тях“, добави селекционерът на Англия.

„Ясно е, определени хора нямаха място на стадиона в София. Но тези хора съществуват и на нашите стадиона и ние трябва да предприемем конкретни мерки. Трябва да продължим с налагането на санкции. Мисля, че наказанията трябва да стават още по-тежки и по-сурови, но не бих могъл честно да ви кажа какъв ще бъде правилният отговор за това“, каза още Гарет Саутгейт.

Наказанието на България жегна анти-расистки организации

Подарък от УЕФА: 1 + 1 мач и солена глоба

В Англия веднага възроптаха срещу наказанието

Медиите на Острова: Наказанието е ''нищожно''

Бивш играч на Левски защити България: Там няма расизъм

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още