Русия на ръба на ново тежко наказание след поредния допинг скандал

Габриел Талви Габриел Талви

Русия е изправена пред угрозата да получи нова забрана за участие на спортни събития поради несъответствие в антидопинговите данни, информира „BBC”.

Комитетът към световната антидопингова агенция, който следи за спазването на изискванията, по всяка вероятност ще даде предложение руската антидопингова агенция „Русада“ да бъде обявена за нерелевантна отново оттук нататък.

Скорошно разследване откри липсващи данни от допинг тестове, проведени през 2017 г. Каквото и наказание да последва, то ще бъде гласувано най-рано в края на календарната година.

Световната антидопингова агенция в свое изявление обяви, че изпълнителната комисия ще се събере на 9 декември, за да обсъди предложението на комисията, следяща за спазването на наложените изисквания.

През 2015 година по същата процедура всичко това стана факт и на руските спортисти им бе забранено да се състезават под флага на Русия на Олимпиадата в Рио 2016 година.

През 2018 година правата на „Русада“ бяха възстановени, защото се постигна споразумение и руската антидопингова агенция се съгласи да даде данни от всички лабораторни тестове в периода януари 2012 – август 2015.

Въпреки това през януари тази година се оказа, че липсват някои от положителните проби, което даде началото на ново разследване.

Руските спортисти може да бъдат лишени от участие на Олимпиадата в Токио 2020

Допинг скандалът отново тресе Русия, страната може да не участва на игрите в Токио и Пекин

Шеф на руския антидопинг сигурен: Ще сме аут и от следващите две Олимпиади

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ